Počasni član

U.E.R.G.

U.E.R.G.

Počasni član

Dr Hichem Bensmail

Dr Hichem Bensmail je veoma inovativan i iskusan akušer i ginekolog. Osnivač je „Clinikue Akuitaine de la Femme“ u Bordou, Francuska i sarađuje sa Regeneva Institute, Ženeva, Švajcarska.

Specijalizovao se i za estetsku i kozmetičko-ginekološku hirurgiju i uroginekologiju. Dr Bensmail je pionir estetske vaginalne hirurgije u Francuskoj, kao jedan od prvih lekara koji je uveo hijaluronsku kiselinu i frakcioni CO2 laser u ginekologiju.

Hirurg sa preko 15 godina iskustva u akušerstvu i ginekologiji, uključujući laparoskopiju i robotiku, kao i lečenje endometrioze i neplodnosti

Prvi lekar koji je u Francuskoj uveo tretmane radio – frekvencijama i magnetnim poljem, što je istorijski doprinelo razvoju najsavremenijih tehnika u oblastima ginekološke i kozmetičke ginekologije. Dr Bensmail je objavio više članaka u recenziranim časopisima kako bi razjasnio upotrebu i efikasnost trenutnih i evoluirajućih ginekoloških hirurških tehnika i tretmana.

Dr Hichem Bensmail

 • Medicinska diploma u Univerzitetskoj bolnici u Tuluzu (Francuska)
 • Boravak i stipendija u Univerzitetskoj bolnici Bordo (najbolje rangirano
  bolnica u Francuskoj)
 • Privatna praksa u Policlinikue Bordeauk Nord Akuitaine od 2009. godine (rangirano
  Najbolje porodilište u Francuskoj), i Clinikue George V u Francuskoj, Clinikue Regeneva u Ženevi, Švajcarska i Francuska klinika/Američka akademija za estetsku hirurgiju, Dubai Ujedinjeni Arapski Emirati.
 • Postdiplomske studije iz medicinskih lasera ​​(Universite Paris Descartes, Francuska)
 • Postdiplomske studije iz robotske hirurgije (Nanci, Francuska)
 • Teza o totalnoj laparoskopskoj histerektomiji, Summa cum laude
 • Klinički fokus: seksualne disfunkcije, postpartalni oporavak, posle porođaja
  zabrinutosti, lečenje perinealnih ožiljaka, funkcionalna ginekologija, lečenje karličnog dna, lečenje urinarne inkontinencije, vaginalna suvoća i atrofija, genitourinarni sindrom menopauze.

Član je Međunarodnog društva za kozmetoginekologiju, Španskog društva za estetsku i funkcionalnu ginekologiju, Svetske akademije za estetsku ginekologiju.

U.E.R.G.

Imate pitanje za nas ili želite da se učlanite u U.E.R.G.

Scroll to Top