U.E.R.G.

Edukacija

U.E.R.G

Kontinuirana edukacija kao imperativ savremene funkcionalno – estetske i regenerativne ginekologije

Regenerativna i estetska medicina je ušla i u polje ginekologije pre gotovo desetak godina.

Regeneracija svih delova genitalnog trakta žene – vagine, karličnog dna, vulve, endometrijuma i jajnika – dovodi do poboljšanja funkcije postojećih organa, te samim tim i poboljšanja kvaliteta života žene. Estetika genitalija žene je dugo bila tabu, ali primenom poznatih estetskih procedura na ovu regiju dovodi ne samo do estetskog efekta, već i do bolje funkcije ovih organa.

U.E.R.G

Primena

Laser

Primena lasera – prvo Yag Er, potom CO2, a potom i diodnog, znatno poboljšava strukturu kolagena vulve, periuretralnog tkiva, kože vagine i doprinosi ublažavanju ili uklanjanju tegoba koje uzrokuju suvoća vagine, hipoestrogenemija, sindrom relaksirane vagine, stres inkontinencije lichen sclerosus-a i dr.

Primena plazme bogate trombocitima

Primena plazme bogate trombocitima, plazme obogaćene matičnim ćelijama, mikročestica masnog tkiva kao autolognog grafta mogu da se koriste kao samostalne tehnike ili u kombinaciji sa laserom.

Aplikacija hijaluronske kiseline

Najnovije tehnike aplikacije hijaluronske kiseline, resorptivnih niti i Botullinum toxina, kako bi se poboljšala struktura tkiva i donekle popravili anatomski odnosi, kao i aplikacija kolagena, umnogome su doprinele raznovrsnosti metoda, ali i rešavanju težih oblika dispareunije i vulvodinije.

Sve navedene metode su neinvazivne ili minimalno invazivne. Ne zahtevaju apstinenciju od svakodnevnih dnevnih obaveza i seksualnih aktivnosti. Kvalitet seksualnog života žene se ovim metodama znatno unapređuje, što je potvrđeno mnogobrojnim naučnim i stručnim člancima. Sve navedene metode se sprovode u ambulantnim uslovima, koriste se samo lokalni anestetici za ublažavanje bola, a trajanje intervencije se meri minutima.

Pored navedenih metoda, postoje i operativne tehnike koje se sprovode u „office” ambijentu, kao što su labioplastika i fet-transfer metode.

Hormonska terapija i primena bioidentičnih hormona

Aplikacija endogenih anti-aging faktora kao što su hormoni, posebno bioidentični hormoni, ponekad su dovoljni da se seksualni život žene poboljša, ali i kvalitet opštih životnih funkcija poput pamćenja, emocionalnog balansa, boljeg sna, lakše i kvalitetnije socijalne interakcije.

Suplementacija

Upotreba vitamina i suplemenata novije generacije, kao što su NAC, NAD, CoQ10, resveratola, kvercentin i slično ima znatan regenerativno-estetski učinak.

Sve pomenute metode su lekari U.E.R.G udruženja pomno istraživali, učili na kongresima i kursevima širom sveta i godinama sprovode ove procedure veoma uspešno. O tome svedoče brojni pacijenti, kao i renomei ordinacija naših lekara. Naši lekari su spremni da podele svoje znanje i iskustvo sa svim kolegama koje se interesuju za unapređenje svojih usluga i što veću efikasnost u rešavanju aktuelnih izazova koji se pred njih postavljaju, putem kurseva, simpozijuma, seminara, stručnih sastanaka koji će se odvijati uživo ili online. Organizujemo  „hands-on” kurseve i prezentacije online ili uživo. Ostajemo u kontaktu kako bi podržavali i pomagali jedni drugima, a sve u cilju unapređenja zdravlja i kvaliteta života naših pacijenata.

U.E.R.G.

Kontinuirana edukacija

Online edukacije

>> ONLINE EDUKACIJE
Sva naša online (video) predavanja.

Akreditovana predavanja

>> AKREDITOVANA PREDAVANJA
Predavanja akreditovana od strane Zdravstvenog saveta Srbije.

Suitable Subheading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Scroll to Top